Kek Span Coklat Mudah






4 biji telur Gred A
1 sudu teh  ovalette
120gm gula kastor
130gm tepung kek
1 sudu teh serbuk penaik
40gm air masak – sejuk
60gm minyak masak
1 sudu teh chocolate emulco

1.      Satukan telur, ovalette, tepung dan gula.  Pukul perlahan untuk menyebatikan bahan-bahan, kemudian tukar kelajuan kepada maksimum, pukul lagi selama 5 minit.
2.    Perlahankan kelajuan, masukkan air dan chocolate emulco.  Pukul lagi selama 5 minit hingga adunan gebu dan ringan.
3.    Masukkan minyak, pukul sekadar meratakan adunan.
4.    Tuang adunan ke dalam loyang digris dan dilapik dengan baking paper.  Bakar pada suhu 120ºC selama 40-50 minit.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

tinggalkan komen anda kat sini..terima kasih